Online vergaderen als je doof of slechthorend bent: 5 tips
Online vergaderen met meerdere mensen blijft een uitdaging, zeker wanneer je doof of slechthorend bent.
Online vergaderen met meerdere mensen blijft een uitdaging, zeker wanneer je doof of slechthorend bent.
Cochlear komt met de volgende generatie van het Osia-systeem voor horen via beengeleiding. Met dezelfde voordelen als voorheen, maar ook een belangrijke nieuwe eigenschap.
Steeds meer stemlokalen hebben een gebarentolk of gebarentalig stembureaulid. Of een tolk op afstand. Waar kan je stemmen met een tolk?
Antonio draagt in zijn ene oor een CI en een hoortoestel in het andere oor. Dat maakt hem een bimodale gebruiker.
NL-Alert app voorkomt dat doven en slechthorenden NL-Alertmeldingen missen omdat ze ze niet horen.
Steeds meer stemlokalen zijn geschikt voor slechthorende of dove mensen. Waar kan je stemmen met een auditieve beperking?
Aan ‘Denk Unlimited’ werkten onder andere Court (dove danser en performer), sor (slechthorende rapper), Sigourney K, TYD en dansgezelschap 20Hertz mee.
Oud-Berengroep-medewerker Daphne en tolk Sanna kijken terug op de ontwikkeling van het beeldbellen voor doven en slechthorenden.
Tijn Tempel is adviseur dienstverlening en programmamanager verkiezingen bij de gemeente Enschede. Hij vertelt waarom ze hebben gekozen voor Tolkcontact Teletolk.
Lees Simpel is een app die mensen helpt om ingewikkelde brieven te lezen.
Diederick Hijink (23 jaar) heeft een hoofdband bedacht, die mensen met een CI kunnen dragen tijdens een MRI-scan.
Els werkt als hoofdconducteur bij de NS en hielp mee met de iSignNGT-app.
Alpina is de eerste financiële dienstverlener die via Tolkcontact Telefonie bereikbaar is voor doven, slechthorenden en mensen met een spraakbeperking.
VPRO Medialab probeert een nieuwe vormtaal te ontwikkelen met hun app Doofpod. Deze app adviseert podcastmakers over het toegankelijk maken van hun werk voor dove en slechthorende mensen.
Onderzoekers van een aantal Nederlandse universiteiten hebben de omroepberichten van de NS vertaald naar Nederlandse Gebarentaal. Niet door middel van een tolk, maar met een avatar!
Onderzoeksbureau KWINK groep heeft onderzoek gedaan naar de tekst- en beeldbemiddelingsdienst KPN Teletolk. De resultaten hiervan zijn verschenen in een rapport. In dit bericht vind je de video in NGT.
Hoortoestellen zijn kleiner dan ooit. Ze communiceren voortdurend met je telefoon en met je alarmsysteem. En je hebt ze in allerlei vormen, kleuren en maten. Wat kunnen we nog méér verwachten in de toekomst van hoortoestellen?
Gebruik een (online) cursus of een gebarenapp om Nederlandse Gebarentaal te leren.
Als je slechthorend of doof bent en je wilt bellen, hoe doe je dat dan? KWINK groep onderzoekt hoe dove en slechthorende mensen en mensen met een spraakbeperking contact hebben met instanties, familie en vrienden. De onderzoekers zijn ook benieuwd naar ervaringen met tekst- en beeldbellen. Doe je mee?
Het Amsterdamse Institute for Logic, Language and Computation (ILLC) ontwikkelt een avatar die geschreven tekst vertaalt naar Nederlandse Gebarentaal (NGT). Een belangrijke reden hiervoor is dat er een tekort is aan gebarentolken.
Op 25 februari 1957 plaatsten de Franse artsen Eyries en Djourno in Parijs het allereerste cochleaire implantaat (CI). Daarom is 25 februari uitgeroepen tot de jaarlijkse Internationale CI-dag.
Een veel gehoorde klacht is dat tv-programma’s tegenwoordig zo slecht verstaanbaar zijn. De oorzaak hiervan ligt echter niet uitsluitend bij de programmamakers.
De app Hoor & Kijk biedt ouders van kinderen tussen de nul en anderhalf jaar oud gerichte informatie en advies rondom het gehoorverlies van hun kind.
Australische onderzoekers menen een klinische methode te hebben ontwikkeld, waarmee de ernst van tinnitus nu objectief kan worden vastgesteld.