Prijs voor beste scriptie over (h)oren
Ook dit jaar kunnen masterstudenten hun scriptie weer inzenden voor de Oticon Medical scriptieprijs. Hiermee wil de organisatie wetenschappelijk onderzoek binnen de sector stimuleren en jong talent laten kennismaken met de hoorbranche.
De World Health Organization (WHO) stelt dat in 2050 10% van de wereldbevolking te maken heeft met een hoorprobleem. Slechthorendheid is een snelgroeiend probleem. Wetenschappelijk onderzoek naar (h)oorproblemen is dan ook hard nodig.
Scriptie
Oticon Medical Benelux ontwikkelt en produceert botverankerde hoortoestellen en CI’s. Met de prijs wil de organisatie een bijdrage leveren aan de oplossing van de wereldwijde hoorproblematiek. Door wetenschappelijk onderzoek te stimuleren én te waarderen. De schrijvers van de beste scriptie krijgen een geldbedrag en een rondleiding bij het innovatiecentrum van Oticon Medical in Denemarken.
Talenten binden
Met de prijs hoopt de organisatie ook dat studenten geinteresseerd raken voor de branche en kiezen voor een loopbaan in één van de (h)oorgerelateerde vakgebieden. Want behalve onderzoek is kennis en innovatie in de branche ook essentieel om de groeiende hoorproblemen te ondervangen.
Tinnitus en hyperacusis
Oticon Medical is niet de enige die wetenschappelijk onderzoek stimuleert. De Stichting Hoormij kent elke twee jaar een beloning toe aan de beste scriptie over tinntitus/hyperacusis. In 2018 werd deze prijs gewonnen door Emma Heijerman. Zij ontwikkelde onder andere een tinnitus toolkit.
Studenten kunnen hun masterscriptie insturen voor de Oticon Medical scriptieprijs tot 15 juli 2018. Lees hier hoe je dat doet en wat de voorwaarden zijn.
Reacties