Positief gestemd
Het Irma-effect* werkt jaren na de lockdown nog door. Door nieuwe wetten moeten organisaties wel veranderen. Steeds meer gemeenten verbeteren hun communicatie met doven en slechthorenden. Ze regelen tolken bij stembureaus, zorgen dat je hen kan bellen via een tolk en ze maken ondertiteling bij hun video’s. Gemeenten willen toegankelijk zijn. Dat is mooi om te zien. En het biedt hoop voor de toekomst. Als je alle stapjes bij elkaar optelt, waar kunnen we dan zijn over vijf of tien jaar?
We zijn benieuwd naar wat jij denkt dat de volgende stap moet zijn. Laat het ons weten via de mail: redactie@doof.nl.
Hou jij van (zaal)voetbal, ben je een vrouw en tussen de 14 en 23 jaar? Geef je dan op voor de gratis training bij de KNVB! Je leest er meer over in deze nieuwsbrief.
Veel leesplezier!
*Irma-effect: tijdens de coronapersconferenties stond tolk Nederlandse Gebarentaal Irma Sluis naast Mark Rutte. Voor veel horende Nederlanders was dat de eerste keer dat ze een gebarentolk zagen. Dankzij Irma schreven veel meer studenten zich in bij de opleiding tolk Nederlandse Gebarentaal dan de jaren ervoor. Bovendien werd de Nederlandse Gebarentaal zichtbaar in media, zoals tv-programma Hands Up.
|