‘Wat heb je aan een slechthorende?’ (video)
In de video vertelt Anke over de acceptatie van haar gehoorverlies. Ze deelt handige tips die haar helpen om meer energie over te houden.
In de video vertelt Anke over de acceptatie van haar gehoorverlies. Ze deelt handige tips die haar helpen om meer energie over te houden.
Geen festival dat toegankelijk gemáákt is, maar van begin af aan door en voor doven opgezet. Dat is het nieuwe MuteSounds.
Janneke en Ceciel geven een training zelfleiderschap voor mensen met een hooruitdaging. Wat houdt dat in? Janneke vertelt!
Bij de zorgboerderij van Evita en Jochem Goudriaan kunnen doven en slechthorenden terecht voor dagbesteding.
Hoe is het om live te ondertitelen voor debatten en het Vragenuur? Op naar Den Haag voor een interview.
Sharon en Floris vertellen over visuele voorstellingen, lage basfrequenties en de reizende dansschool.
Waarom is ze gestopt, en wat geeft ze de volgende generatie mee? Lees mee met deze terugblik op Corlines carrière als journaaltolk.
Oud-Berengroep-medewerker Daphne en tolk Sanna kijken terug op de ontwikkeling van het beeldbellen voor doven en slechthorenden.
Vanwege Werelddovendag maakte de redactie van Doof.nl een artikel voor het tijdschrift Seniorenwijzer.
Michiel en Tiny van Tinystickers.nl maken vrolijke stickers voor hoortoestellen.
Op zaterdag 18 maart, enkele dagen na de première, beleefde De Dappere Soldaat nog een première. Het was namelijk de eerste van drie keer dat de operette (een toneelvoorstelling met veel humor en zang) compleet toegankelijk is voor doof en slechthorend publiek.
Sencity bestaat 20 jaar! Hoog tijd voor een interview met twee mensen van de organisatie: Ronald Ligtenberg en Sam Piek. We geven ook kaarten weg voor het Sencity Festival op zaterdag 25 maart in Utrecht, dus lees snel verder.
Judith Veen is eigenaar van Heart2Hear. Met haar bedrijf maakt ze hinderlijk geluid zichtbaar en bespreekbaar op het werk. Lees haar inspirerende verhaal en haar boodschap voor mensen die afleidend geluid ervaren op hun werk.
VHZ interviewde Joni Oyserman, een van de vijf leden van het adviescollege Nederlandse Gebarentaal. Joni vertelt in dit interview wat er moet gebeuren om de toegang tot Nederlandse Gebarentaal te verbeteren.
Wim Daniëls heeft allerlei boeken geschreven. Waarom heeft hij dit boek geschreven over de dove Albert Sutherland Royaards? Doof.nl belde met Wim Daniëls.
Op vrijdag 28 oktober, haar veertigste verjaardag, presenteerde Frances Gallimore haar eerste boek: Zolang ik nog vrijgezel ben. Een heel persoonlijk boek over haar leven als slechthorende vrijgezel in Londen.
Kjell Verkaik (15 jaar) is de allereerste dove acteur in MediaMasters! Hij speelt Martin in de spannende game voor leerlingen uit groep 7 en 8. Wij mochten Kjell interviewen over zijn acteerdebuut.
Ouders kunnen tegelijkertijd met het geschreven woord het gebaar maken door middel van de gebarenplaatjes boven het woord. Boek uit? Dan heb je 93 gebaren geleerd, zoals werkwoorden, kleuren en de drie belangrijkste vraagwoorden: wie, wat en waar.
Al op de luchthaven Schiphol was de sfeer goed. Deaflympics, we komen eraan! De maanden ervoor waren spannend: ging het wel lukken om de reis naar Brazilië te betalen?
Na een paar jaar als tolk gebarentaal te hebben gewerkt, is Lindi Oostlander sinds 2020 een gebarentaalvaardige doula. Daarnaast geeft ze geboortecursussen in gebarentaal.
Sebastiaan Boogaard is de enige persoon in Nederland die mensen in gebarentaal mag trouwen. Wil jij een trouwceremonie in NGT of NmG winnen? We hebben een bijzondere Valentijnsactie die tot 15 maart loopt.
In de nieuwe rubriek interviewen we ondernemende mensen met een gehoorbeperking. Allemaal hebben ze één ding met elkaar gemeen. Ze laten zich niet tegenhouden door hun doofheid of slechthorendheid.
Jaren geleden betekende toegankelijkheid vooral dat je met een rolstoel een treinreis moest kunnen maken. De focus is echter langzaam opgeschoven naar een veel breder terrein. En NS schuift daarin mee. Een interview met Joost Nagtzaam, projectleider Toegankelijkheid bij NS.
Door de coronamaatregelen kwam actrice en theatermaker Gabby Bakker vorig jaar plotseling zonder werk te zitten. Ze wist meteen dat het lang zou gaan duren. Ze gooide het roer om en startte met de opleiding tolk Nederlandse Gebarentaal. ‘Het voelde voor mij als thuiskomen.’