UMCU onderzoekt succeskansen cochleaire implantatie
Steeds vaker bestaat de mogelijkheid om dove kinderen en volwassenen weer te laten horen door middel van een cochleair implantaat (CI). Maar welke factoren hebben invloed op het succes van een implantatie?
Om hierover meer te weten te komen doet het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) onderzoek naar de reorganisatie van de hersenen als gevolg van doofheid. Dit betekent dat de onderzoekers kijken hoe de hersenen van dove personen precies werken. De resultaten van het onderzoek kunnen inzichten geven in de succeskans van een cochleair implantaat.
Deelnemers gezocht
Het UMCU is hiervoor op zoek naar deelnemers. Het onderzoek bestaat uit twee geheugentesten op de computer en een fMRI, een zogenaamde functionele MRI-scan waarmee hersenactiviteit wordt gemeten. In totaal duurt het onderzoek ongeveer drie uur, verspreid over twee dagen naar keuze.
Deelnemers krijgen een vergoeding van 60 euro, uitgereikt in de vorm van een VVV-bon.
Het UMCU is op zoek naar mensen die:
- doof geboren zijn, of doof zijn geworden voor de leeftijd van 3,5 jaar en geen cochleair implantaat hebben;
- doof zijn geworden na de leeftijd van 7 jaar en geen cochleair implantaat hebben.
Wil jij de wetenschap helpen en voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Neem dan contact op met Huib Versnel via H.Versnel@umcutrecht.nl of met Rosanne Timmerman via R.H.Timmerman-6@umcutrecht.nl. Je kunt ook bellen of een berichtje sturen via 06-34332856.
Op de website van het UMCU vind je meer informatie over cochleaire implantatie
Reacties