Omgaan met gehoorverlies
Heeft u te maken met plotseling of voortschrijdend verlies van uw gehoor? Dat is heel ingrijpend en heeft gevolgen op allerlei terreinen: relaties, sociale contacten, ontspanning, scholing en werk. Mensen vinden vaak weinig herkenning in hun eigen omgeving. De ervaring leert dat lotgenoten veel aan elkaar kunnen hebben.
Daarom verzorgt het NC PLD (Nederlands Centrum voor Plots- en Laatdoofheid) de komende periode op meerdere locaties in het land themagroepen over plots- en laatdoofheid. In tien wekelijkse bijeenkomsten komen allerlei onderwerpen aan bod waarmee u te maken kunt krijgen als u doof bent geworden of aan het worden bent: gehoor, gehoorverlies, gevolgen, hulpmiddelen en voorzieningen (m.m.v. Oorakel of GIC Eindhoven), communicatie, relaties, omgaan met vermoeidheid, ervaringen in het dagelijks leven, werk en vrije tijdsbesteding. De themagroepen zijn bedoeld voor iedereen die met vragen zit over het leven met gehoorverlies – of dit nu net gebeurd is of een tijd geleden, of uw gehoor geheel weg is of steeds slechter wordt. Tijdens de bijeenkomsten zijn een ringleiding, schrijftolk en tolk Nederlands met ondersteunende Gebaren (NmG) aanwezig, indien nodig.
In september zal een themagroep starten in Utrecht. In januari zijn themagroepen gepland voor Zuid-Nederland en Zuidwest-Nederland. Kijk voor meer informatie en het aanmeldingsformulier op de website van het NC PLD. U kunt ook contact opnemen met Thea van der Wilt van het NC PLD: info@ncpld.nl, telefoon (0900) 337 36 63, teksttelefoon (030) 271 61 72 of fax (030) 271 98 09.
Reacties