Leerlingen van Kentalis maken filmpjes over verstandig omgaan met social media
Voor het project C2 Mediawijs hebben jongeren van Kentalis Guyotschool en Kentalis Dr. J. de Graafschool verschillende filmpjes gemaakt waarin ze laten zien hoe je op een goede manier omgaat met sociale media.
Facebook, Twitter en Hyves zijn geliefde communicatiemiddelen voor jongeren. Ook MSN en Whatsapp wordt veel gebrukt. Via deze sociale media en chatprogramma's informeren ze elkaar over dagelijkse gebeurtenissen en maken afspraken om uit te gaan. Voor jongeren met een auditieve beperking is het op zich een ideale manier om te communiceren. Je hoeft namelijk geen woord te spreken om de andere te vertellen hoe je je voelt, wat je vindt en wat je wilt. Eén plaatje zegt al genoeg.
Om leerlingen verantwoord te leren omgaan met sociale media en andere digitale contactprogramma's heeft Kentalis Guyot en Kentalis Dr. J. de Graaf het project C2 Mediawijs gestart. Leerlingen hebben zelf nagedacht over verstandig omgaan met sociale media en daar hun eigen filmpjes over gemaakt. De filmpjes zullen op vrijdag 15 juni 2012 vertoond worden tijdens het Kentalis Filmfestival bij Forum Images te Groningen.
Onderstaand filmpje is een van de creaties van de leerlingen. Het gaat over het versturen van rottige berichten via het chatprogramma Whatsapp.
Het project zal daar worden afgesloten met een eigen 'Oscar'-uitreiking: De Gouden Muis Verkiezing. Sinds 8 juni kan er gestemd worden op de filmpjes via YouTube. Door op 'Leuk' te klikken stemt men mee voor de publieksprijs. Naast de publieksprijs zijn er ook prijzen van een vakjury. Op het Kentalis Filmfestival zijn ouders, familieleden, vrienden en bekenden van de leerlingen en alle andere belangstellenden uitgenodigd om de creaties van de jongeren te bekijken.
Toekomst
Het is de bedoeling het onderwijsproject jaarlijks te herhalen. Verder is het project bedoeld als opmaat naar een Kentalis brede leerlijn Mediawijsheid.
Meer informatie over het project is te vinden op www.c2mediawijs.nl en Twitter @c2mediawijs. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.
Reacties