Jongeren gezocht voor onderzoek naar sociale uitsluiting
Wat zijn de gevolgen van sociale uitsluiting voor slechthorende en dove jongeren?
Martin Gevonden is 27 jaar en psycholoog. Hij doet aan het AMC in Amsterdam onderzoek naar sociale uitsluiting en effecten die dat kan hebben op de ontwikkeling van de hersenen en het functioneren in het dagelijks leven.
Voor slechthorende jongeren is sociale contacten leggen en onderhouden moeilijker dan voor normaal horende leeftijdsgenoten. Vooral in groepen raak je, als je het met veel minder auditieve informatie moet doen dan anderen, snel de draad kwijt. Je kan je dan buitengesloten voelen. We vermoeden dat sommige mensen daar letterlijk ziek van worden. Dat onderzoeken we onder andere door met behulp van een scanner te kijken naar subtiele veranderingen in de hersenen.
Deelnemers gezocht
Om dit onderzoek te kunnen uitvoeren hebben we de hulp van een flink aantal vrijwilligers nodig. Voldoe je aan de criteria, neem dan contact op! Stuur een e-mail naar M.J.Gevonden@amc.uva.nl of bel 020-5661644. Je krijgt van ons extra schriftelijke informatie en kan een afspraak maken voor een screening op het AMC. Als we dan hebben vastgesteld dat je kan deelnemen aan de hersenscans nodigen we je uit voor een tweede bezoek.
Je kan meedoen als:
- Je 18 – 30 jaar bent
- Je van Nederlandse afkomst bent.
- Je niet met gebarentaal (NGT) bent opgegroeid
- Je aan beide oren minimaal 60 dB gehoorverlies hebt
Als je normaal horend bent kan je je aanmelden als controle proefpersoon.
Vergoeding
Voor deelname ontvang je een passende vergoeding en we betalen je reiskosten. Ik probeer er zorg voor te dragen dat je bezoeken aan het AMC niet alleen nuttig zijn voor onze kennis, maar ook een interessante en leuke ervaring:
"Ik vind het ontzettend goed dat er onderzoek wordt verricht op dit gebied. Toen ik de oproep voor vrijwilligers las, wilde ik daarom ook gelijk meewerken. Aanvankelijk vind ik het wel eng om een hele dag met een infuus te lopen en in een SPECT scan te gaan, maar het viel heel erg mee en de medewerkers van het AMC waren allemaal erg aardig en behulpzaam. Achteraf vond ik het zelfs wel een leuke en leerzame ervaring! Maar ik vind het vooral belangrijk dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan dit onderzoek." – Frances, 28 jaar, slechthorend
Interesse?
Ik beantwoord graag je vragen per mail, telefoon of chat. Hopelijk ontmoeten we elkaar binnenkort op het AMC!
M.J.Gevonden@amc.uva.nl / 020-5661644
Reacties