Debat over regeerakkoord met tolk gebarentaal en ondertiteling
Woensdag 3 juli en donderdag 4 juli debatteert de Tweede Kamer over het nieuwe regeerakkoord. Je kunt dit debat live volgen met tolken Nederlandse Gebarentaal en ondertiteling.
Het debat begint op woensdagochtend om 10.45 uur met het voorlezen van de regeringsverklaring: een samenvatting van het regeerakkoord. Daarna debatteert de Tweede Kamer hierover tot 19.00 uur. En op donderdag gaat het debat om 10.45 uur verder tot 20.00 uur.
Hoe kun je het debat volgen?
Het debat is op woensdag 3 juli en donderdag 4 juli vanaf 10.45 uur live te volgen. Het hele debat wordt getolkt door tolken Nederlandse Gebarentaal en ondertiteld. De eindtijd staat gepland op 19.00 uur op woensdag en 20.00 uur op donderdag, maar met zo’n debat weet je nooit hoe het loopt.
Wil je het debat volgen met tolk Nederlandse Gebarentaal? Bekijk dan de livestream met gebarentolk op de website van de Tweede Kamer. Er is ook een livestream zonder tolk. Bij beide livestreams kun je de ondertiteling aanzetten.
Je kunt het debat ook bekijken via de app Debat Direct.
Debat later bekijken
In de app Debat Direct kun je ook debatten terugkijken. Tip: zoek in de app op ’tolk Nederlandse Gebarentaal’ om in een keer alle debatten en vragenuren met tolk te vinden.
Wat houdt het debat over het regeerakkoord in?
De Tweede Kamer legt dat uit op haar website: ‘Als partijen een nieuw kabinet hebben gevormd, benoemt de koning alle ministers en staatssecretarissen officieel. De formatie is dan klaar. Het eerste wat het nieuwe kabinet doet, is een debat voeren met de Tweede Kamer over het regeerakkoord.
Het debat over het regeerakkoord begint met de regeringsverklaring: een samenvatting van het regeerakkoord. De minister-president leest de regeringsverklaring voor in de Tweede Kamer.
Op dezelfde of de volgende dag debatteert de Tweede Kamer over de verklaring. Alle Kamerleden, ministers en staatssecretarissen zijn erbij. Bij het debat wordt officieel duidelijk of de nieuwe regering én alle ministers en staatssecretarissen de steun hebben van meer dan 75 Kamerleden. Dat is bijna altijd zo, omdat de regeringspartijen al zo uitgebreid hebben overlegd.’