Film over BAHA genomineerd voor Gouden Reiger
Wat betekent het Baha-gehoorapparaat voor een opgroeiende, slechthorende peuter? Het verhaal van Marije laat dat zien. Marije is een klein meisje, dat zonder gehoorgang ter wereld gekomen is. Over haar ontwikkeling van baby tot kleuter, vooral op taal-spraakgebied, is een documentaire gemaakt.
KNO-arts prof.dr. Cor Cremers en audioloog prof.dr. Ad Snik, beiden verbonden aan het UMC St Radboud, vertellen in deze documentaire hoe de Baha werkt en wat deze voor Marije doet. De dvd wordt gebruikt bij de voorlichting van de afdeling KNO aan ouders van jonge slechthorende kinderen.
De documentaire, die gemaakt is door Richard den Dulk Producties, is genomineerd voor de Gouden Reiger in de categorie Film&Video/Documentaire/Animatie. De Gouden Reigers worden uitgereikt aan uitmuntende projecten op het gebied van doelgroepcommunicatie met audiovisuele en interactieve media. Inzendingen zijn gemaakt in opdracht van overheid, bedrijfsleven en (non-profit) instellingen en gereedgekomen tussen januari 2007 en juni 2008. De Gouden Reigers 2008 worden uitgereikt op maandag 8 december 2008 in het Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.
Korte beschrijving:
Film over de eerste baby ter wereld met een beengeleiding hoortoestel. Hierdoor kan de achterstand in de taal – spraakontwikkeling van patiënten zonder gehoorgang tot het verleden behoren.
Doelgroep:
Ouders met een gehandicapte baby zonder gehoorgang en artsen die deze patiënten begeleiden
Communicatiedoel:
De film helpt artsen om ouders van een baby zonder gehoorgang te overtuigen dat een kind met een beengeleiding gehoortoestel via de schedel kan horen. Hierdoor is een normale taal- spraakontwikkeling mogelijk. Door ervaringen van patiënt Marije, haar moeder en de wetenschappelijke onderbouwing van het begeleidende team te tonen, willen we ouders overtuigen van de noodzaak van deze bijzondere behandeling
Wijze van gebruik:
Door artsen te tonen aan ouders op laptop en vertoningen in zaal tijdens medische congressen
Lengte:
9 minuten
Bron: UMCN
Reacties